Ifølge UNICEF har minst 192 palestinske barn mistet livet i skuddlinjen mellom Israels militære og Hamas. I tillegg hele 5.200 blitt såret.

Flest sivile

Så mange som 80 prosent av de døde på palestinsk side, er sivile. Nesten 100 mennesker ble drept torsdag, blant dem 15 personer som mistet livet da fire granater rammet en FN-drevet skole der hundrevis av mennesker hadde søkt tilflukt fra krigen.

— Torsdagens angrep mot skolen i Beit Hanoun viser at det må gjøres mer for å beskytte de uskyldige barna, sier Maria Calivis, Unicef-leder i Midtøsten og Nord-Afrika. Hun kaller angrepet uakseptabelt under alle omstendigheter.

Nyhetsbyrået AP melder om at barneavdelingene på sykehusene på Gazastripen er fulle. AP har besøkt en barneavdeling på sykehuset Shifa i Gaza by der de har truffet på 11 barn som ble såret under et luftangrep mot deres nabolag.

Dødstallene på israelsk side står i sterk kontrast til de palestinske. Så langt har Israel tapt 35 soldater I tillegg har tre sivile blitt drept.

Kritikk begge veier

Israel beskyldes for ikke å gjøre nok for å beskytte sivile på Gazastripen, men Israel selv anklager Hamas for å ha ansvaret ved å bruke sivile som menneskelige skjold.

Det israelske militæret har understreket at de gjør hva de kan for å spare sivile liv gjennom å sende varsler om evakuering til hus og nabolag som står i fare for å bli truffet under angrepene. Men det er lettere sagt enn gjort for palestinerne å komme seg bort fra skuddlinjen. 1,7 millioner palestinere bor på Gazastripen. Per kvadratkilometer bor det rundt 4.500 mennesker.

Ifølge FN har 140.000 mennesker søkt tilflukt i FN-skoler. 1,2 millioner har ikke sikker tilgang på rent vann. Halvparten av kloakksystemene er ødelagte, noe som rammer 800.000 palestinere. 116 skoler er også blitt ødelagte i kampene. (©NTB)