Minst 150 Mursi-tilhengere ble pågrepet landet over torsdag, ifølge innenriksdepartementet. Bomben som tok to av livene, gikk av i en leilighet vest i byen, i samme område som rundt ti politimenn ble drept under opptøyer sist sommer, ifølge politiet.

En rekke små bomber gikk av andre steder i byen. Flere av dem var plassert i nærheten av politibiler, men ingen personer skal ha blitt skadd.

— 17 drept i Sinai

Egyptisk politi hadde samme dag sperret av flere områder i sentrum, blant annet Tahrir-plassen, som var sentrum for folkeopprøret mot Hosni Mubarak våren 2011. Torsdag var plassen omringet av pansrede kjøretøy.

Torsdag kveld hevder hæren i Egypt at 17 jihadister ble drept i skuddvekslinger på den urolige Sinaihalvøya.

- Raseriets dag

Det muslimske brorskap hadde på forhånd oppfordret folk til å delta i «raseriets dag» for å markere ettårsdagen for kuppet.

Oppslutningen skulle bli tolket som et tegn på hvorvidt Brorskapet fortsatt står sterkt i Egypt, til tross for at bevegelsen nå er forbudt og stemplet som en terrororganisasjon av landets nye militærstøttede myndigheter.

Imidlertid ble mange «ulovlige demonstranter» pågrepet både før og etter årsdagen. I tillegg sperret politiet av en rekke torg og nabolag for å stanse demonstrantene. De som likevel våget seg ut i gatene i protest, ble møtt av opprørspoliti.

Tre mennesker døde i kamper som brøt ut mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, ifølge politikilder.

Minst 1.400 drept

Det siste året har vært en turbulent tid for Egypt. Minst 1.400 personer er drept, mange av dem islamistiske demonstranter, og over 15.000 er fengslet, blant dem Mursi og en rekke andre ledere i Brorskapet.

Journalister og sekulære aktivister som ledet an i protestene mot Hosni Mubarak våren 2011, er også satt bak lås og slå.

Ingen sanksjoner

Militante grupper har trappet opp angrepene mot politi og soldater, og flere hundre er drept i slike angrep, for det meste på den urolige Sinai-halvøya.

Ifølge menneskerettighetsgrupper er myndighetenes aksjoner mot opposisjonen de blodigste i Egypt på flere tiår.

Vestlige land har fordømt volden, men har ikke reagert med sanksjoner. Egypt anses som et svært strategisk viktig land i Midtøsten av vestlige land.