North American Aerospace Defense Command (NORAD), som er USA og Canadas felles kommandosentral for luftforsvar, har tatt «passende» skritt for å sikre at den er forberedt på «enhver hendelse som omfatter luftfarten i Canada», opplyser en anonym kilde til nyhetsbyrået AFP.

USAs president Barack Obama har snakket med Canadas statsminister Stephen Harper og uttrykt sin medfølelse, opplyser Det hvite hus.

– Presidenten tilbød enhver hjelp til å svare på angrepene. Statsminister Harper takket presidenten, og de to lederne snakket om angrepet og ble enige om å fortsette samarbeidet mellom regjeringene, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus

Pressetalsmann Josh Earnest understreker at amerikanske myndigheter så langt ikke kan si hvorvidt skytingen var å betegne som en terrorhandling.

Så langt har statsminister Harper ikke gjort noen offentlig opptreden etter skyteepisodene, men han har i en uttalelse fordømt det som «forferdelige handlinger».

– Statsministeren understreker viktigheten av at regjeringen og nasjonalforsamlingen fortsetter å fungere, heter det i en uttalelse.