Like etter at flaggene var blitt firt under den faste kveldsseremonien ved grensen mellom Pakistan og India, ble tilskuerne rammet av et selvmordsangrep.

— Folk var på vei vekk etter å ha sett på paraden ved Wagah-grenseovergangen da eksplosjonen skjedde, sier politisjefen i Lahore, Amin Wains.

Angrepet skjedde etter seremonien ved grenseovergangen, der soldater fra Pakistan og India firer de to landenes flagg før solnedgang. Dette gjøres hver kveld og trekker vanligvis til seg en rekke skuelystne på begge sider av grensa og er et populært turistmål.

Grenseområdet ligger ikke langt unna byen Lahore, øst i Pakistan.

Det var ikke umiddelbart kjent hvem som sto bak angrepet. En kommandør i pakistansk Taliban (TTP) var raskt ute med å si at gruppen tar på seg ansvaret for angrepet. Men det samme gjorde også en utbrytergruppe fra TTP, fraksjonen Jamat-ul-Ahrar.

- Nær restaurant

Lokale medier meldte først at eksplosjonen kunne være forårsaket av en gassflaske, men politiet opplyste senere at det etter alt å dømme dreier seg om et selvmordsangrep.

— Det ser ut til å ha vært et selvmordsangrep. Minst 55 personer er drept og over 120 såret. Også kvinner og barn ble drept, sier Mushtaq Sukhera fra politiet i Punjab-provinsen.

— Selvmordsbomberen sprengte seg selv i lufta nær en restaurant, sier han videre.

Leter etter familiemedlemmer

De drepte og sårede ble brakt til Ghurki sykehus, der fortvilte slektninger sørget og trøstet hverandre mens de lette etter sine kjære.

— Vi var der for å se paraden da eksplosjonen skjedde, akkurat da vi var på vei vekk fra stedet, sier tolv år gamle Muhammad Imran, som var på sykehuset for å lete etter sine tre brødre.

Angrepet er det mest omfattende i Pakistan siden en selvmordsbomber angrep en kirke i den nordvestlige byen Peshawar i september i fjor, der 80 personer ble drept.

500 meter fra grensa

Indiske sikkerhetsstyrker sier at eksplosjonen skjedde 500 meter fra grenseovergangen, rundt klokka 18.15 lokal tid søndag kveld.

— Det er trygt på vår side. Vi har økt sikkerhetsberedskapen, og vi er i løpende kontakt med lokale myndigheter og politiet, sier Ashok Kumar fra de indiske grensestyrkene.

Forholdet mellom India og Pakistan har vært svært spent i flere tiår. De to atommaktene har utkjempet tre kriger mot hverandre siden 1947 og har ikke løst den problematiske grensekonflikten om Kashmir.

India anklager Pakistan for å støtte væpnede jihadistgrupper i regionen og for å støtte gruppenes angrep på indisk territorium. Pakistan på sin side avviser anklagene.