Ber muslimer støtte Irak

Den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera sendte i kveld et lydopptak med det som trolig er Osama bin Laden, der han oppfordrer troende muslimer til å gå til selvmordsangrep på "fienden".

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 19 år gammel

Lydbåndet inneholder en klar advarsel til arabiske land mot å støtte USA. Ifølge stemmen på lydbåndet er enhver arabisk leder som støtter USA å regne som en "frafallen muslim hvis blod bør spilles".

Ethvert samarbeid med USA mot Irak vil være å betrakte som en fiendtlig handling mot islam, sier stemmen på båndet, som oppfordrer muslimer til å støtte Irak.

"Ekte"

— Vi følger med stor bekymring korsriddernes forberedelser på å innlede en krig mot muslimenes tidligere hovedstad og innsette en marionetteregjering, sa stemmen.

USA tror båndet er ekte, og at bin Ladens støtte til Irak kan bebude en "voksende terrorallianse", slik en høytstående amerikansk tjenestemann formulerte seg tirsdag.

Den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera opplyste tirsdag kveld at den vil undersøke lydbåndet nærmere, etter tidligere på dagen å ha benektet ethvert kjennskap til at det eksisterte noe nytt bånd med terroristlederen.

USAs utenriksminister Colin Powell fortalte en senatskomité at han hadde mottatt en utskrift av et lydbånd med nye utsagn fra bin Laden. Powell sa til Senatet at innholdet på tapen viser hvorfor verden bør være bekymret over Iraks bånd til terroristgrupper.

- Må ikke ignoreres

Ifølge den amerikanske utenriksministeren snakker bin Laden "enda en gang til det irakiske folket og deres kamp og om hvordan han har alliert seg med Irak".

— Denne forbindelsen mellom terrorister og stater som utvikler masseødeleggelsesvåpen må ikke lenger bli ignorert, sa Powell til Senatets budsjettkomité.

Al Jazeera har også tidligere mottatt lydbånd som angivelig stammer fra Osama bin Laden, mistenkt for å stå bak angrepene 11. september 2001. USA har derfor beskyldt den arabiske TV-stasjonen for å være et talerør for al-Qaidas propaganda.

(NTB)

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Frankrike bruker veto i FN

  2. - NATO brukes til politiske formål

  3. Nye krisemøter - ingen løsning

TALER: Bin Laden bruker igjen den arabiske nyhetskanalen al-Jazeera som sitt talerør. Bildet er gammelt.
BT anbefaler

Varsler gondol­bråk: – Jeg har ikke tenkt å bo under en slik bane

Hvit skjorte og stram slipsknute under fleecejakke. Og knallgule arbeidsshorts med refleksstriper.