– Det har vært tider der jeg ønsket å krølle meg sammen i sofaen og aldri mer gå ut av huset

På sin første offentlige opptreden etter at hun erkjente nederlaget i presidentvalget, oppfordret Hillary Clinton sine tilhengere til å holde ut under Trump-æraen.

Publisert Publisert

FØRSTE OPPTREDEN: Hillary Clinton talte på en galla for Children's Defense Fund i Washington tirsdag. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Clintons tale på en galla for Children's Defense Fund blir karakterisert som en mellomting mellom en peptalk og en begravelsestale. Hun oppfordret tilhengerne sine til «aldri, aldri å gi opp».

Les også

Clinton: – Håper Trump vil bli president for oss alle

Ba om engasjement

– Jeg vet det ikke er lett. Jeg vet at mange den siste uken har spurt seg selv om USA er det landet vi trodde det var. Men tro meg når jeg sier: USA er verdt det, sa Clinton. Hun oppfordret hver og en til å arbeide for å gjøre landet bedre, sterkere og mer rettferdig. Clinton nevnte ikke sin motstanders navn, men konsentrerte seg i stedet om fremtiden og ba om at tilhengerne fortsetter å engasjere seg på alle plan.

Les også

Trump står fast på de konservative hovedsakene

Ifølge kilder har Clinton tillagt FBI en stor del av skylden for valgtapet på grunn av offentliggjøringen av ny etterforskning i epostsaken like før valgdagen.

Ingen feil

I talen tirsdag innrømmet den amerikanske presidentkandidaten ingen feil i valgkampen, men hun vedgikk at den siste uken har vært vanskelig.

– Det har vært tider der jeg ønsket å krølle meg sammen i sofaen med en god bok eller hundene våre – og aldri mer gå ut av huset, sa hun.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. CNN: Reince Priebus blir Trumps stabssjef

  2. Trump vil deportere opptil 3 millioner innvandrere

  3. FBI fant ikke noe straffbart i nye Clinton-eposter

  4. Trump vil gjenbygge USA – på kreditt

  1. USA
  2. Hillary Clinton