Tre andre ble pågrepet idet de forsøkte å flykte til Somalia. En talsmann for innenriksdepartementet, Mwenda Njoka, omtaler dem som «koordinatorer».

Njoka har tidligere opplyst til nyhetsbyrået DPA at en av mennene ble pågrepet idet han forsøkte å flykte fra åstedet.

— Gjemte seg på taket

De to som ble funnet inne på skoleområdet, var blant de fire som ble oppdaget da politiet gjennomsøkte området fredag, opplyser kilder til BBC. En av dem er ifølge myndighetene en mann fra Tanzania uten tilknytning til høyskolen.

– Han gjemte seg på taket på høyskolen og hadde granater, sier Njoka til nyhetsbyrået AFP.

– Den andre er en vakt ved skolen som faktisk hjalp angriperne, han var i besittelse av jihadistisk materiale, sier Njoka videre og føyer til at vakten er kenyansk av somalisk opprinnelse.

Tidligere lørdag avviste talsmannen å gå i detaljer om hvem som er pågrepet.

Påtar seg ansvaret

– Jeg vil ikke gå i detaljer om hvordan vi fikk tatt dem eller om deres forbindelser, ettersom trusselen er der fortsatt, sa han til DPA.

– Det er ikke bare to, tre eller fem personer som er innblandet i et angrep i denne størrelsen, det er langt mer komplekst, føyde han til.

Tidligere er det meldt at fire angripere ble drept da sikkerhetsstyrker stormet høyskolen.

Overlevende forteller nå grusomme historier om terrorangrepet.

Spilte død i ti timer

Høygravide Milicent Murugi smurte seg inn i blod og spilte død i ti timer. De kan ha reddet livet hennes under massakren på høyskolen i Garissa i Kenya.

I et intervju med avisenDaily Nationsier Murugi at hun smurte blod fra de livløse kroppene på hodet utover hendene slik at angriperne skulle tro at også hun var død.

– Jeg spilte død i ti timer selv om jeg var høygravid, sier hun.

En annen overlevende, Esther Kawira, sier at gjerningsmennene svarte når slektninger ringte til studentenes mobiltelefoner.

- Bare for muslimer

– De svarte: «Vi kommer til å drepe dem nå. Dere burde vite at Garissa bare er til for muslimer», sier Kawira.

Angriperne snakket flytende swahili og ropte at de kom til å drepe alle på høyskoleområdet hvis ikke president Uhuru Kenyatta trakk kenyanske soldater ut av Somalia, der de er utplassert for å bekjempe den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab.

Minst 148 personer – 142 studenter, tre politimenn og tre skolevakter – mistet livet i angrepet skjærtorsdag. I tillegg ble fire angripere drept.

Den ytterliggående islamistiske gruppen al-Shabaab sier den sto bak angrepet.

Truer med angrep

Al-Shabaab truet fredag med nye angrep som hevn for at Kenya deltar i den 20.000 mann sterke AU-styrken som hjelper somaliske myndigheter i kampen mot islamistene.

— Det vil ikke finnes et trygt sted i Kenya så lenge kenyanske soldater er i Somalia. Dere vil se flere dødelige angrep, sa talsmann Sheikh Ali Mohamud Rage til radiokanalen Andalus fredag.

Angrepet skjærtorsdag er hittil det dødeligste som al-Shabaab har stått bak i Kenya.

Kastet granater

I september 2013 stormet flere gjerningsmenn kjøpesenteret Westgate i hovedstaden Nairobi. Tre dager senere kollapset taket da kenyanske styrker forsøkte å gjennomføre en redningsaksjon. Minst 68 mennesker mistet livet.

Med sprengstoff festet til kroppen stormet terroristene høyskolen Garissa University College, som ligger omtrent 200 kilometer fra grensen til Somalia.

Angriperne kastet granater og skjøt mot studentene. Først drepte de alle de kom over, men senere lot de noen muslimske studenter gå mens de spesielt angrep de kristne studentene, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Sinne

Kenya har lovet en belønning på omtrent 1,5 millioner kroner for opplysninger som kan føre til at Mohamed Dulyadayn, mannen som mistenkes for å være hjernen bak angrepet, blir pågrepet.

I Kenya har sinnet kokt over blant noen etter at det ble kjent at det allerede forrige uke ble advart om et mulig angrep.

Fortsatt er mange studenter og ansatte savnet, og antallet døde kan derfor stige betraktelig. Daily Nation, Kenyas største avis, siterer kilder på at dødstallet vil bli mye høyere etter hvert som bygningene blir gjennomsøkt.