49 døde i flystyrt

Alle 48 om bord mistet livet da et passasjerfly styrtet i et bolighus i delstaten New York torsdag kveld.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Alle 48 om bord mistet livet da et passasjerfly styrtet i et bolighus i delstaten New York torsdag kveld.

– Moren min kom med lyder jeg aldri har hørt før da jeg ringte og fortalte om ulykken, sier Chris Kausmer, som mistet søsteren Elise i flyulykken.

– Nå tenker jeg på min mor som må fly hit hjem fra Florida. Og jeg lurer på hva jeg skal fortelle til barna mine, sier Kauser til CNN.

Flyet, av typen Dash 8 Q400 fra Continental Airlines, hadde 44 passasjerer og en besetning på fire om bord. Rebecca Gibbons, talskvinne for delstatspolitiet, bekrefter at ingen av dem overlevde ulykken.

– Himmelen oransje I tillegg omkom minst en person på bakken da flyet styrtet i en bolig i byen Clarence Center rundt 22.10 lokal tid, noen minutter før det skulle lande. Flere personer som bodde i huset, skal ha overlevd fordi de var ute og handlet.

– Hele himmelen ble oransje. Plutselig hørte jeg et skarpt smell, og huset mitt ristet, forteller Bob Dworak, som bor rett i nærheten av ulykkesstedet.

Flyet, med rutenummer 3407, og med plass til 74 passasjerer, var på vei fra Newark flyplass utenfor New York by til Buffalo.

Årsak ukjent Årsaken til flyulykken er ikke kjent. Det var lett snøvær og tåke i området, men det skal ikke ha vært spesielt dårlig vær. Det er heller ikke kommet meldinger om at ulykken skal ha vært noen form for terrorhandling.

Øyenvitner forteller til CNN at de hørte «merkelige lyder» fra flyet rett før det braste rett i bakken. Ifølge eksperter kan det ha vært flere årsaker til at flyet styrtet.

– Dette kan ha vært forårsaket av en kombinasjon av flere forskjellige ting. En av dem kan ha vært is på vingene. Men flyet er produsert i Canada og skal være laget for kaldt og dårlig vær, sier Jim Tilmon, tidligere flyger, til CNN.

– Uvirkelig Det skal ikke ha vært noen kommunikasjon fra cockpit til kontrolltårnet på flyplassen før ulykken inntraff. En kilde i de lokale myndighetene opplyser at flyet forsvant fra radaren uten noen forvarsel.

Myndighetene hadde ved 2-tiden natt til fredag sikret området, og brannmannskaper hadde slukket det meste av brannene som oppsto under flykrasjen.

– Ulykkesstedet ser helt uvirkelig ut. Det brenner og flyhalen stikker opp av bakken, sier Chris Collins i de lokale myndighetene til CNN.

– Alt ble gjort Flyet styrtet like ved en brannstasjon, og brannmannskaper var på stedet etter få minutter. Men det brøt ut en voldsom brann da flyet krasjet inn i bolighuset.

– Alle forsøk ble gjort for å forsøke å redde ut overlevende. Mine tanker og bønner går nå til de pårørende, sier Chris Collins videre.

TV-bilder viste et flammehav og tjukk røyk fra ulykkesstedet, cirka åtte kilometer fra flyplassen. Tolv hus rundt ulykkesstedet er evakuert.

Pårørende til passasjerene om bord på ulykkesflyet fikk natt til fredag oppfølging av krisepersonell på flyplassen i Buffalo.

Nestenulykker Dash 8 Q400 er samme flymodell som SAS og Widerøe hadde problemer med for et par år siden. Selskapene opplevde flere nestenulykker, blant annet krasjlandet et fly i Aalborg da et landingshjul klappet sammen.

Noe av det samme skjedde under en landing i Vilnius i Litauen kort tid senere. To andre fly måtte gjøre vendereis etter å ha fått problemer etter avgang.

Foto: REUTERS

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her svarer han om kvelden alt gikk galt

  2. Før kampen pekte bergenseren ut Branns svakheter. Så scoret laget hans fem.

  3. «Dobbelt så god som motsatt back»

  4. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

  5. Her ble bobilen og personbilen stående bom fast: – Det var litt uventet, kan man si

  6. Bil krasjet i gjerde og husvegg, to til Haukeland