Hill skal henrettes med giftsprøyte i et fengsel i byen Jackson klokken 19 lokal tid, opplyser myndighetene i delstaten Georgia.

Henrettelsen av Hill, som har en IQ på under 70, skulle etter planen ha skjedd mandag denne uken. Men bare timer før giftsprøyten skulle settes, ble den utsatt på grunn av det Hills advokater sier er knyttet til en svært «svært hemmelig» klage på vegne av forsvaret.

Henrettelsen av 52-åringen ble også utsatt på svært kort varsel i februar. Bare minutter før ga to amerikanske ankedomstoler ordre om at fullbyrdelsen av dødsdommen for dobbeltdrap skulle utsettes. Hills advokater sier det også denne gangen finnes en siste mulighet for å redde klientens liv. Torsdag deltar de i en rettshøring hvor de protesterer mot bruken av stoffet pentobarbital i giftsprøyten.

Både FN og andre organisasjoner som arbeider for menneskerettigheter, har protestert kraftig mot henrettelsen.

Hill sonet allerede en dom på livstid for å ha drept sin kjæreste da han slo i hjel en annen fange i 1990. Det førte til at han ble dømt til døden.

USAs høyesterett stemplet i 2002 henrettelse av psykisk utviklingshemmede som «grusom og uvanlig straff» og dermed i strid med den amerikanske grunnloven. Men det er opp til hver enkelt delstat å fastsette betingelsene for om noen skal få diagnosen psykisk utviklingshemmet. (©NTB)