«De tre ofrene for ulykken som fortsatt måtte identifiseres offisielt, er nå identifisert. En av dem er en fransk mann», heter det i en kunngjøring fra domstolen som står for granskingen av ulykken.

Dermed er det klart at åtte av d 78 som døde, var utlendinger. De øvrige var fra USA, Algerie, Mexico, Brasil, Venezuela, Italia og Den dominikanske republikk.

71 mennesker er fortsatt på sykehus. Av dem er tilstanden kritisk for 28 voksne og tre barn.

Mange av de døde var så maltraktert i ulykken at politiet måtte bruke DNA, tannstilling og fingeravtrykk til identifisering.

Lokføreren siktet for uaksomt drap

— Det finnes skjellig grunn til å tro at lokføreren kan være ansvarlig for ulykken i Santiago de Compostela, sier Spanias innenriksminister Jorge Fernández Dias under en tale på ulykkesstedet, ifølge avisen El Mundo.

Innenriksministeren vil ikke gi noen detaljer om hva slags bevis man har mot lokføreren, ettersom dette kan påvirke etterforskningen.

Mannen, som er identifisert som Francisco José Garzón Amo (52), er siktet for uaktsomhet. Han skal ha kjørt ulykkestoget i mer enn det dobbelte av tillatt hastighet.

KATASTROFE: 78 mennesker døde i togulykken i Santiago de Compostela.
Miguel Vidal / Reuters / NTB scanpix
MINNES DE OMKOMNE: Flere mennesker avla fredag et besøk til katedralen i Santiago de Compostela for å vise sin støtte til ofre og pårørende etter togulykken torsdag.
Miguel Vidal / Reuters / NTB scanpix