Redningsmannskaper finkjemmet restene av den fire etasjer høye bygningen i Rosny-Sous-Bois på jakt etter overlevende søndag ettermiddag. De leter etter anslagsvis ni mennesker som ikke er gjort rede for, blant dem to barn, opplyser en talsperson for brannvesenet i Frankrikes hovedstad.

Det er imidlertid fortsatt usikkert hvor mange mennesker som var i bygningen da den raste sammen som følge av en eksplosjon i forstaden nordøst i Paris søndag morgen. Årsaken er at noen av beboerne kan være på sommerferie, skriver den franske nyhetsbyrået AFP.

Trolig gasslekkasje

Trolig ble eksplosjonen forårsaket av en gasslekkasje, men det er foreløpig ikke bekreftet, opplyser innenriksminister Bernard Cazeneuve, som søndag morgen ankom ulykkesstedet.

Ti mennesker, blant dem fire som er alvorlig skadd, ble brakt ut av bygningens ruiner, opplyser talsmann Gabriel Plus i brannvesenet i den franske hovedstaden til iTele.

Rystelsene fra eksplosjonen kunne kjennes så langt som 100 meter fra stedet. Ghislaine Poletto (55) skyndte seg til ulykkesstedet sammen med andre naboer da det smalt.

— Vi klarte å dra to barn ut av ruinene, forteller hun til AFP.

Et av barna var beskyttet av en madrass og et brett over hodet, ifølge henne.

— Det reddet livet hans, sier hun.

Åpnet skole

En skole i nærheten er blitt åpnet for å gi de husløse familiene tak over hodet.

Viseordfører Serge Deneulin hevder bygningen fra 1970-tallet var i topp stand.

Eksplosjonen skjedde klokken 7 lokal tid søndag morgen. Den ene veggen av bygningen ble fullstendig blåst bort, slik at man kan se innsiden av leilighetene utenfra. (©NTB)