Ytterligere 180 mennesker er savnet, mens minst 1.400 er skadd. Yunnan ble hardest rammet av søndagens skjelv, som inntraff rundt 11 kilometer nordvest for Wenping rundt klokka 16.30 lokal tid, ifølge US Geological Survey.

Rundt 1.300 er skadd, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua. I tillegg er rundt 12.000 hus rast sammen i fylket Ludian, som ligger nordøst for provinshovedstaden Kunming.

Kraftigste på 14 år

Jordskjelvets episenter ligger i Longtoushan i Ludian, ifølge Xinhua.

— Altfor mange bygninger er rast sammen, og vi er i gang med å hente inn opplysninger om døde og skadde, sier en tjenestemann i Longtoushan.

Ytterligere 30.000 bygninger er meldt skadd i skjelvet, som også påførte betydelige skader på kommunikasjonsnettet og strømforsyningen.

Samtlige av dem som hittil er meldt omkommet, befant seg i Qiaojia i regionen Zhaotong, som ser ut til å ha blitt hardest rammet av skjelvet.

Med en styrke målt til 6,3, er skjelvet ifølge CCTV det kraftigste i Yunnan på 14 år.

- Slagmark

Gatene ser ut som en slagmark etter et bombardement, forteller Ma Liya, en innbygger i Zhaotong, til Xinhua, ifølge BBC.

En større redningsoperasjon er ifølge kinesiske myndigheter satt i verk.

Kina har blitt rammet av en rekke jordskjelv de siste årene. I 2008 tok et jordskjelv i Sichuan-provinsen livet av nesten 70.000 persone