En politikilde sier at 63 personer er drept iangrepet. Mens politimannen siteres av Reuters, uttaler helsearbeiderne seg tilAFP.

Vitner: — Hadde uniform

Det er ennå ikke kommet offisielle uttalelser omangrepet, som mandag formiddag rammet soldater som øvde til en militærparade.Øyenvitner sier at angriperen selv var kledd i militæruniform, og at hansprengte seg midt i gruppen av soldater mens de øvde på paraden.

De første meldingene tydet på at rundt ti personer var drept, deretter stegtallet til 50. Flere timer etter angrepet oppga helsearbeidere, som heller ikkeville stå fram med navn, at hele 96 personer var drept, og at de sårede fikkbehandling ved sju ulike sykehus i byen.

- Flest soldatofre

De fleste ofrene skal ha vært soldater. Paraden deøvde på skulle vært holdt tirsdag for å markere Jemens nasjonaldag, til minneom gjenforeningen mellom den sørlige og nordlige delen av landet.

Angrepet er det blodigste i Jemen siden president Abdrabuh Mansur Hadi overtok makten i februar. Det kommer bare ti dager etter at regjeringsstyrker innledet en storoffensiv mot al-Qaida i Abyan-provinsen sør i landet.

Ytterliggående islamister har det siste året tatt kontroll over en rekke byer i dette området.