Forslaget skulle drøftes blant medlemmer av FNs sikkerhetsråd i New York onsdag.

Statsminister David Cameron opplyste på Twitter at resolusjonen fordømmer president Bashar al-Assads bruk av kjemiske våpen.

Ifølge Cameron ville britene i første omgang drøfte resolusjonsforslaget med de andre fire faste medlemmene av Sikkerhetsrådet, det vil si USA, Russland, Kina og Frankrike.

Russland og Kina har tidligere satt ned foten for en inngripen i Syria-konflikten i Sikkerhetsrådet, noe som har fått flere land til å diskutere et angrep uten FN-mandat. Norge har gjort det klart at det bare er aktuelt å delta i en militæraksjon som har støtte fra FN.

Jakter på svar

FNs våpeninspektører var onsdag tilbake på åstedet der flere hundre mennesker ble drept for en uke siden. De skal forsøke å finne ut om det ble brukt kjemiske våpen i angrepet.

— Det er avgjørende at vi får slått fast fakta. Et FN-team er på stedet for å gjøre akkurat det. Bare dager etter angrepet har de samlet inn verdifulle prøver og intervjuet ofre og øyenvitner. Teamet trenger tid til å gjøre jobben sin, sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon onsdag.

Flere eksperter og helsepersonell har påpekt at ofrene hadde symptomer som kan tyde på nervegassforgiftning.

- Bevis

Også FNs spesialutsending til Syria, Lakhdar Brahimi, sa onsdag at det fantes bevis som tydet på at et kjemisk stoff ble brukt. Men han advarte likevel mot et angrep uten støtte i FN.

— Jeg mener folkeretten er klar. Den sier at militæraksjon må finne sted etter en beslutning i Sikkerhetsrådet, sa han.

Selv om inspektørene skulle være i stand til å slå fast at det har funnet sted et kjemisk angrep, betyr ikke det nødvendigvis at det er Assad-regimet som står bak.

Men tidsskriftet Foreign Policy skriver at amerikansk etterretning overhørte samtaler mellom en ansatt i det syriske forsvarsdepartementet og lederen for en styrke utstyrt med kjemiske våpen. Samtalene er USAs bevis for at regimet er ansvarlig for et gassangrep, ifølge tidsskriftet.

Eide i Stortinget

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) avlyste sin deltakelse i valgkampen onsdag på grunn av Syria-krisen. Eide skulle onsdag drevet valgkamp for Oslo Ap, men måtte ifølge Utenriksdepartementet avlyse for å konsentrere seg om situasjonen i Syria.

Utenriksministeren var ventet til Stortinget for å orientere utenriks- og forsvarskomiteen om situasjonen i og rundt borgerkrigen. Komitéleder Ine Marie Søreide (H) sa til NTB at det jobbes for å få til en orientering så fort som mulig.

Eide gjorde det tidligere i uken klart overfor NTB mandag at det er uaktuelt for Norge å delta i en Syria-operasjon som ikke har FN-mandat. Han mener det uansett må gjøres avveininger rundt konsekvensene av en militæroperasjon.