Mørketallene er dessuten høye, ifølge Redd Barna.

— Vi står overfor de skremmende utsiktene til en epidemi som spres som ild i tørt gress gjennom Sierra Leone, med et antall nye smittede som dobles hver tredje uke, sier Redd Barnas landdirektør i Sierra Leone, Rob MacGillivray, til nyhetsbyrået AFP.

Mørketall

Redd Barna sier at viruset sprer seg i et «fryktelig tempo», og at omfanget er svært underrapportert fordi et ukjent antall barn dør uten å bli registrert i sine hjem eller i gatene.

— Barn rammes spesielt hardt, og mange dør en smertefull død hjemme uten medisinsk hjelp, og uten at det fanges opp av den offisielle statistikken. Når hele familier smittes og dør, blir overlevende barn overlatt til seg selv, og smittefrykten gjør det vanskelig å få noen til å ta seg av dem, sier nødhjelpssjef i Redd Barna, Gry Ballestad, til NTB.

Dersom verdenssamfunnet ikke øker sin innsats i området radikalt, vil folk fortsette å smitte hverandre i en foruroligende fart, ifølge organisasjonen.

Mangler sykesenger

Det ble oppdaget 765 nye tilfeller av ebola i Vest-Afrika forrige uke, men det er bare 327 sykesenger tilgjengelig, ifølge Redd Barna. Storbritannia har sagt at de vil sørge for 700 nye sykesenger i Sierra Leone, men det vil trolig ta opptil flere uker å få de første sengene på plass.

Verdens helseorganisasjon opplyste forrige uke at nesten 3000 mennesker er bekreftet døde av ebola i Vest-Afrika. Over 6200 mennesker er bekreftet smittet av den fryktede sykdommen.