Johan Friso (43) befant seg fredag ettermiddag på intensivavdelingen på et sykehus i Innsbruck. Tilstanden er kritisk, men stabil, opplyser den nederlandske regjeringen.

Prinsen er dronning Beatrix' nesteldste sønn, og han er kong Haralds gudsønn, ifølge VG Nett.

Ulykken skjedde ved Lech am Arlberg, melder den østerrikske avisen Kronen Zeitung. Prinsen skal ha ligget 15-20 minutter under snøen før han ble gravd ut av redningsmannskap. Han skal ha vært den eneste som ble tatt av skredet.

Fast feriested

Kongefamilien har siden 11. februar feriert i Lech am Arlberg, hvor de i flere tiår har tilbrakt vinterferien, skriver avisen.

Nyheten ble kjent fredag ettermiddag, og Nederlands statsminister Mark Rutte bekreftet like etter at dronning Beatrix ikke er den som ble rammet av snøskredet.

Det har de siste dagene vært stor skredfare i de vestlige områdene av Østerrike.

Off-piste?

Ulykken inntraff rundt klokken 12.15, og prinsen skal tilsynelatende har dratt ut alene for å stå på ski utenfor de oppmerkede løypene (off-piste). Skibakkene i selve Lech er for øyeblikket stengt på grunn av den store skredfaren.

Det har den siste tiden snødd kraftig i Østerrike, noe som har skapt stor skredfare. Tidligere i uken omkom en svensk skiløper i et skred som rammet en åpen nedfart i et skianlegg i Ischgl. Saken er nå under etterforskning.

Prins Johan Friso er kronprins Willem-Alexanders yngre bror. 43-åringen giftet seg i 2004 med Mabel Wisse Smit. Paret har to små døtre.

ALVORLIG SKADET: Prins Johan Friso ble brakt til et sykehus i Innsbruck etter at han fredag ble tatt av et snøskred i vintersportsstedet Lech am Arlberg.
REUTERS/SCANPIX