Jenten, som ifølge minoritetsorganisasjonen APMA har Downs syndrom, ble pågrepet for to uker siden for å ha spottet koranen. Hun har siden da vært i politiets varetekt, og saken har ført til internasjonalt ramaskrik.

Rimsha Masih er anklaget for å ha brent sider fra koranen, noe som er i strid med Pakistans blasfemilovgivning.

Konspirasjon

Hafiz Mohammed Khalid Chishti, imamen som først overleverte bevisene til politiet, ble pågrepet søndag etter at hans assistent fortalte at han la sider fra koranen i asken for å styrke saken mot jenten.

Nå er også Chishti pågrepet med grunnlag i blasfemiloven.

— Ved å legge disse sidene i asken spottet også han den hellige koranen, og han blir derfor siktet for blasfemi, sier politietterforsker Munir Hussain Jaffri.

24. august sa Chishti til AFP at han trodde Rimsha hadde brent sidene med vilje som en del av en kristen konspirasjon mot muslimer. Han mente noe burde ha blitt gjort tidligere for å hindre det han kalte «protestaktiviteter mot muslimer».

Sinte muslimer avholdt flere demonstrasjoner etter at Rimsha ble pågrepet og krevde at den kristne jenta skulle bli straffet.

Kristen forstad

APMA opplyser at jenten og foreldrene bor i Mehrabad, en fattig forstad til Islamabad med rundt 800 kristne.

Det er blitt oppgitt ulik alder på Rimsha i mediene, men hun skal være et sted mellom 11 og 14 år gammel. Det er også uavklart om hun er psykisk utviklingshemmet.