Etter en åtte timer lang debatt vedtok medlemmene av Knesset natt til tirsdag med 100 stemmer mot null å oppløse nasjonalforsamlingen og fastsette valgdatoen til 22. januar neste år.

Neste valg skulle normalt ikke avholdes før i oktober neste år, men Netanyahu besluttet å framskynde valget som følge av uenighet med koalisjonspartnerne om statsbudsjettet.

Men de fleste observatører mener at han vil ha valg så snart som mulig for å dra fordel av populariteten og støtten han nyter for tiden.

Lett gjenvalg

Alle meningsmålinger viser at Netanyahu og hans koalisjon mellom Likud og flere små nasjonalistiske og religiøse partier går mot et lett gjenvalg, takket være stor oppslutning om hans harde linje overfor Irans atomprogram, som har satt striden med palestinerne helt i skyggen i israelernes bevissthet.

I en offensiv tale til Knesset som markerte starten på valgkampen hans, pekte han på alle de tøffe tiltakene han sier han har gjennomført for å styrke Israels sikkerhet, som et gjerde mot Egypt i Sinai og et rakettskjold mot raketter fra Gaza.

— Om 100 dager får israelerne sjansen til å bestemme hvem som skal styre dem når de står overfor den verste sikkerhetstrusselen Israel har kjent siden staten ble grunnlagt, hvem som skal styre dem gjennom den verste økonomiske krisen verden har sett på 80 år, sa han.

Truer med Iran

Han gjorde det klart at han ikke vil avvise at Israel kan angripe Iran, men han sa også at Israel har utviklet nye våpensystemer til forsvar mot angrep om Israel bestemmer seg for å angripe for å hindre Iran i å utvikle atomvåpen.

Han understreket at han har lykkes i å plassere trusselen om Irans atomvåpenprogram i sentrum av verdens oppmerksomhet.

— Enhver som tar lett på trusselen Irans atomprogram utgjør, fortjener ikke å styre Israel en eneste dag, sa han og tilbakeviste anklager fra motstandere som mener han hausser opp trusselen fra Iran for å øke sin egen popularitet.

Meningsmålinger gjort for avisene Maariv og Haaretz i forrige uke antyder at Likud kan øke sin representasjon fra 27 til 29 mandater, og at koalisjonen kan komme ut enda sterkere enn i dag, med kontroll over 68 mandater i Knesset mot 66 i dag. Partiene i sentrum og på venstresiden ville få 52 mandater.