Den fem etasjer høye boligblokken raste sammen fredag morgen. Bygningen ble fullstendig ødelagt i raset, og redningsmannskaper har jobbet på spreng for å forsøke å redde folk ut av ruinene av det som var en kommunalt eid boligblokk.

Fredag kveld hadde redningsmannskaper klart å redde ut 20 skadde personer, som alle ble sendt til sykehus. I tillegg ble 27 uskadde personer reddet, ifølge en uttalelse fra eierne av blokka. 13 personer ble funnet omkommet. Det var fredag kveld uklart hvor mange som fortsatt var fanget i ruinene.

Fikk beskjed om å flytte ut

Også naboer og andre frivillige har deltatt i redningsarbeidet, og gravde i betongmassene med det de måtte finne av redskaper eller med bare hendene mens gråtende pårørende håpet på livstegn fra sine kjære.

Elleve timer etter kollapsen ble en ung jente dratt fram i live fra ruinene til applaus fra publikum.

— Hjertet mitt dunker av frykt. Jeg bare håper, sa en gråtende Shanta Makwana. Både hennes datter og barnebarn ble fanget i bygningen, hvor hun selv også bodde.

Ifølge lokale myndigheter bodde det 22 familier i blokka. Alle beboerne var ansatte i den lokale bydelsadministrasjonen og deres familier, og hadde ifølge myndighetene tidligere fått beskjed om å flytte ut.

— Bygningen var om lag 30 år gammel. Vi sendte i april i år melding til dem om at de måtte flytte ut av bygningen, men det gjorde de ikke, sier en talsmann for bydelsadministrasjonen. Han vil ikke si noe om hvorfor beboerne fikk beskjed om å flytte.

Mangelfull

I løpet av de siste månedene har til sammen seks boligblokker kollapset i Mumbai, deriblant i april da 74 mennesker mistet livet.

Etterspørselen etter boliger i India er enorm. Sammen med store korrupsjonsproblemer fører det til at mange bygninger oppføres med til dels svært store mangler. Blant annet bygges mange uten eller med for lite armeringsjern eller andre teknisk viktige elementer som ville ha sikret bygningene bedre. (©NTB)