— Noen idioter har delt ut disse løpesedlene i spesielt utvalgte områder, sier den selverklærte lederen i Donetsk, Denis Pusjilin.

Han sier at han aldri har signert dokumentet, og at det heller ikke er laget av gruppen hans, selv om dokumentet er utstyrt med gruppens navn, ifølge den israelske avisen Haaretz.

En organisasjon som jobber for å bekjempe jødehat, Anti-Defamation League, tviler dessuten på at dokumentet er ekte. I Haaretz' artikkel går det også fram at det jødiske samfunnet i Donetsk har fordømt løpesedlene som en provokasjon. De mener at nyheten er ment å sverte de prorussiske gruppene i øst som antisemitter.

- Deportasjon

Det var Haaretz som onsdag publiserte bildet av et skriv underskrevet av Pusjilin, mannen som har utnevnt seg selv til guvernør over den selvutnevnte republikken Donetsk. I skrivet får jøder i Donetsk-området beskjed om å melde seg ved et offentlig kontor som er okkupert av prorussiske opprørere, samt levere lister over alle eiendeler de har.

De som ikke registrerer seg, vil bli fratatt borgerrettighetene og deportert ut av landet med makt, het det i skrivet.

USAs utenriksminister John Kerry er blant dem som har reagert skarpt. Han kaller saken for «grotesk», mens president Barak Obama har omtalt skrivet som «motbydelig».

- Drittsekker

Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk har også reagert kraftig.

— Jeg ønsker å sende en klar beskjed og oppfordrer Ukrainas militærstyrker, sikkerhetsstyrkene og innenriksdepartementet til å spore opp disse drittsekkene og stille dem for retten, sier Jatsenjuk i et intervju med NBCs «Meet the Press».

Opplysningene om løpesedlene stammer fra det ukrainske nyhetsbyrået Novosti Donbassa. Nyhetsbyrået skrev tidligere i uken at løpesedlene ble delt ut av maskerte menn med finlandshetter og russiske flagg på klærne.