Israelske styrker leter etter tre israelske tenåringer som ble bortført nær bosetningsblokken Gush Etzion 12. juni, og over 300 palestinere er tatt til fange de siste dagene.

To palestinske gutter på 14 og 19 år er drept i sammenstøt med israelske soldater, og natt til søndag ble ytterligere to palestinere skutt og drept i Nablus.

Ifølge øyenvitner ble de israelske soldatene møtt med steinkasting da de rykket inn i byen, og soldatene åpnet ild mot steinkasterne og drept 26 år gamle Ahmad Famawi. Få timer tidligere ble en 30 år gammel mann drept i sammenstøt med israelske soldater i Ramallah mens fem andre ble såret.

Hamas nekter

Hamas nekter for å stå bak bortføringen av de tre israelske tenåringene og kaller Israels anklage «tåpelig». Islamistgruppen inngikk nylig en forsoningsavtale med rivalene i Fatah, noe som resulterte i opprettelse av en ny palestinsk samlingsregjering.

Palestinernes president Mahmoud Abbas har fordømt bortføringen av de tre tenåringene, men anklager samtidig Israel for å drive kollektiv avstraffelse i jakten på de skyldige.

Overreagerer

Palestinas utenriksminister Riyad al-Malki går også hardt ut mot Israel og anklager landet for å overreagere på bortføringen av de tre guttene.

— Reaksjonen deres er hinsides all logikk, og det som gjør meg aller mest rasende er mangelen på reaksjoner fra verdenssamfunnet, sa den palestinske utenriksministeren fredag.