Mer enn 800 personer pågrepet i internasjonal politiaksjon

Mer enn 800 personer er pågrepet verden rundt i en av de største og mest sofistikerte internasjonale politiaksjonene noen gang.

  • NTB
Publisert Publisert

Politi i 16 land aksjonerte i operasjonen kalt Trojan Shield mot en rekke kriminelle nettverk etter i hemmelighet å ha drevet den krypterte kommunikasjonsplattformen Anom.

Informasjon fra appen, som mer enn 11.000 personer brukte, førte til flere hundre operasjoner i blant annet New Zealand, Australia og USA, samt i Norge, Sverige, Danmark, Finland og flere andre land.

Mer enn 700 steder er blitt ransaket, og det er blitt beslaglagt store mengder narkotika, opplyser visedirektør Jean-Philippe Lecouffe i Europol på en pressekonferanse tirsdag formiddag. Blant annet ble åtte tonn kokain som var gjemt i konteinere med bananer og i hermetikkbokser, beslaglagt.

Operasjonen skal ha pågått siden 2018. Ifølge FBI er mer enn 100 liv blitt reddet.

Anom ble brukt av mer enn 300 kriminelle nettverk i over 100 land, ifølge Lecouffe.

I Sverige har 155 personer blitt pågrepet i aksjoner i sju politiregioner, opplyser politikommissær Linda Staaf i det svenske politiet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. – Trailere med narkotika på vei til Norge ble stanset av svensk politi

BT anbefaler

Trude (38) vart brutalt overfallen på jobb. Då starta ein ni år lang kamp.

Trude Gruben Breivik og mannen hadde kjøpt nytt hus på heimstaden. Fødselspermisjonen med barn nummer to var straks over.