Over 100 i karantene etter nytt eboladødsfall

109 personer i Sierra Leone er satt i karantene fordi de kan ha vært i kontakt med den ebolasmittede kvinnen som nylig døde.

«IKKE PANIKK»: - Vi er bekymret over denne nye utviklingen, men vi ber allmennheten om ikke å få panikk, sier Ishmael Tarawally, nasjonal koordinator i departementet for nasjonal sikkerhet.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Verdens helseorganisasjon (WHO) bekreftet dødsfallet fredag, dagen etter at organisasjonen hadde erklært ebolautbruddet i Vest-Afrika for over. 22-åringen fra Tonkolili-distriktet ble syk like etter nyttår og døde denne uken.

Helsemyndighetene i hovedstaden Freetown opplyser at 109 personer er isolert fordi de kan ha vært i kontakt med kvinnen. Av dem regnes 28 som høyrisikotilfeller.

— Vi er bekymret over denne nye utviklingen, men vi ber allmennheten om ikke å få panikk. Og mer enn noen gang før må sierraleonere jobbe sammen for å forhindre ytterligere smitte, sier Ishmael Tarawally, nasjonal koordinator i departementet for nasjonal sikkerhet.

Sierra Leone ble erklært ebolafritt i november, men nå har frykten for spredning av viruset oppstått på ny. Sykdommen har tatt livet av 11.300 mennesker i Liberia, Sierra Leone og Guinea siden det store utbruddet i desember 2013.

Publisert: