Bødskov ble tvunget til å gå av 10. desember i fjor, etter at det kom fram at han hadde forklart seg usant i den såkalte PET-saken.

Hvis Thorning virkelig visste at justisministeren løy, må hun gå av, krevde en talsmann for opposisjonspartiet Liberal Alliance tirsdag.

«Hun må gå»

— Morten Bødskov måtte gå av fordi han løy for Folketinget og endog forsøkte å dekke over løgnen. Hvis det viser seg at statsministeren også har vært innblandet i mørkleggingen, er den eneste logiske konsekvensen at hun må tre tilbake, sier Simon Emil Ammitzbøl.

PET-saken handler om et besøk som Folketingets justiskomité i fjor skulle avlegge i fristaden Christiania i København. Omstridte Pia Kjærsgaard fra høyrepopulistiske Dansk Folkeparti ønsket å være med, men det danske overvåkingspolitiet PET fikk besøket utsatt.

Avlysningen

— Statsminister Helle Thorning-Schmidt erkjenner overfor justiskomiteen at hennes kontor mottok to utkast til pressemelding fra justisdepartementet. Her framgikk det svart på hvitt at Morten Bødskov hadde løyet om årsaken til avlysningen, skrev Ekstra Bladet onsdag.

Bødskov sa at årsaken var et «forsterket trusselbilde» rettet mot Pia Kjærsgaard. Men i november i fjor ble det kjent at PET hadde snoket i Kjærsgaards kalender, og denne avsløringen førte til at Morten Bødskov måtte gå.