Tirsdag morgen meldte juntaen på TV at situasjonen var under kontroll, og at de både flyplassen, kringkastingen og militærbasen i Kati var i hendene på juntaens styrker.

Vitner meldte likevel at det fortsatt kunne høres skyting i nærheten av bygningen til den statlige kringkastingen.

Flere steder i sentrum av byen var det tidligere på natten skuddveksling mellom kuppsoldatene og soldatene i presidentgarden til Touré, og de Touré-lojale soldatene inntok stillinger både på en av bruene over Niger-elva og ved flyplassen.

Skyting var det også ved den statlige kringkastingen ORTM som har vært under kuppsoldatenes kontroll siden militærkuppet i mars, og en tekniker sa at soldater som er lojale mot Touré, hadde tatt seg inn i bygningen.

Han sa også at det var flere som var drept i skytingen ved kringkastingen, men uten å oppgi noe antall. Andre vitner sa at sivilpersoner hadde flyktet i fullastede lastebiler fra området rundt flyplassen.

Det var også skyting ved en militærbase i Kati, litt utenfor Bamako, som er hovedkvarteret til styrkene til opprørslederen, kaptein Amadou Sanogo.

Arrestforsøk

Kampene brøt ut etter at juntalojale soldater forsøkte å arrestere et medlem av presidentgarden, ifølge vitner.

Den amerikanske ambassaden meldte om skytingen på Twitter og ba amerikanske statsborgere om å holde seg innendørs.

— Det er åpenbart et kuppforsøk i gang mot Sanogo, som ledes av folk som støtter Touré, sier en regjeringskilde i et naboland.

En talsmann for juntaen, Bacary Mariko, sa imidlertid at de har kontroll på situasjonen.

— De tilhører sikkerhetsstyrken til det gamle regimet, og de prøver å snu ting igjen. Men vi har situasjonen under kontroll, sa han.

Militærkupp

Uroen i Mali startet da soldater som var frustrert over mangelen på framgang mot tuaregopprørere i nord, i mars styrtet president Touré og senere jaget ham ut av landet.

Stikk i strid med hva opprørerne tenkte seg, benyttet tuaregene, i samarbeid med islamister, seg av kaoset til å ta kontroll over de nordlige to tredeler av landet, inkludert ørkenbyene Timbuktu, Gao og Kidal.

Kuppet i landet som inntil da var oppfattet som relativt stabilt og demokratisk, ble fordømt av det internasjonale samfunnet, og nabolandene i den vestafrikanske blokken ECOWAS overtalte i april Sanogo til å gå av.

Han har overlatt makten til presidenten i nasjonalforsamlingen, Dioncounda Traoré, som har dannet en interimsregjering.

Situasjonen er likevel fortsatt ustabil, og styrkene til Sanogo fortsetter å pågripe motstandere