Det amerikanske forsvarsdepartementet bekreftet lørdag at det er blitt gjennomført nye luftangrep fra USA og koalisjonspartnerne mot syv områder i Syria.

Mål som skal være truffet, er en bygning og to militærkjøretøy som ble brukt av krigere i den militante gruppa Den islamske staten. Målet for angrepet var området ved den kurdiske byen Kobani, rett ved grensen til Tyrkia.

Tidligere lørdag ble angrepene bekreftet av eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som får informasjonen fra et aktivistnettverk på bakken.

Også en kurdisk tjenestemann bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at IS-mål ble bombet, og at flere stridsvogner er ødelagt.

IS skal i over en uke ha forsøkt å innta Kobani, men kurdiske styrker har enn så lenge klart å forsvare byen. Titusener av syriske kurdere har strømmet over grensen til Tyrkia som følge av IS' offensiv og de harde kampene.

Kobani er Syrias tredje største kurdiske by, og den heter Ayn al-Arab på arabisk. Det er andre gang IS-opprørere ved byen bombes av den amerikanskledede koalisjonen.

Det er lørdag også blitt gjennomført luftangrep i Irak. Det ble gjort tre angrep sørvest for byen Erbil.