Tyrkiske soldater svarte umiddelbart ved å angripe mål i Syria, melder nyhetsbyrået Dogan.

Ifølge den tyrkiske TV-kanalen NTV landet granaten i en bakgård tilhørende et offentlig bygg. Kanalen opplyser at bygget ble evakuert på forhånd, og det er foreløpig ikke meldt om sårede eller drepte.

Granaten slo ned bare dager etter at et syrisk granatangrep tok livet av fem sivile tyrkere i samme by — en handling som har forsuret forholdet mellom naboene ytterligere.

Advarsler

Fredag gikk Tyrkias statsminister, Recep Tayyip Erdogan, ut og advarte Syria mot å angripe over den tyrkiske grensen. Det gjorde han også søndag.

— Vi må være klare til å kunne gå til krig når som helst, hvis det er nødvendig. Hva var det forfedrene våre sa? «Hvis du vil ha krig, forbered deg på krig», tordnet Erdogan.

Den tyrkiske nasjonalforsamlingen ga torsdag klarsignal til å sende soldater utenfor landets grenser, men Erdogan har sagt at Tyrkia ikke har noen intensjoner om å starte krig mot Syria.

Statsministeren har imidlertid gjort det klart at Tyrkia må beskytte sine innbyggere og grenser - dersom det er behov for det.

Syria, på sin side, sier angrepet traff Tyrkia ved et uhell.

Fordømmes av FN

FNs sikkerhetsråd har fordømt syriske angrep mot den tyrkiske grensebyen.

— Denne typen brudd på folkeretten må stanse umiddelbart, heter det i en uttalelse fra Sikkerhetsrådet som ble vedtatt natt til fredag.

Det er ikke ofte medlemmene av rådet klarer å bli enige om et felles budskap om konflikten i Syria. Også denne gangen ble et vestlig utkast avvist av Russland, og den endelige teksten var et kompromiss mellom russiske og vestlige formuleringer.

«Medlemmene av Sikkerhetsrådet understreker at denne hendelsen illustrerer den alvorlige innvirkningen som krisen i Syria har på nabolandenes sikkerhet», heter det i uttalelsen.

Syria har beklaget onsdagens angrep, og lovet at det ikke skulle skje igjen. Likevel har det slått ned syriske granater i Tyrkia flere ganger etter dette.