Fire fra Flyktninghjelpen er savnet, bekreftes det på pressekonferansen. Flyktninghjelpen vil ikke bekrefte hvorvidt det er en norsk medarbeider blant de savnede.

To av bilene i en konvoi som besøkte flyktningeleiren i Daddab ble angrepet av et ukjent antall væpnede menn, skriver aftenposten.no.

En lokal sjåfør som jobbet for Flyktninghjelpen ble drept. Tre lokalt ansatte medarbeidere er alvorlig skadet og fraktet til Nairobi for å få medisinsk hjelp.

Av sikkerhetshensyn vil ikke samfunns— og informasjonssjef Rolf A. Vestvik i Flyktninghjelpen bekrefte at det har skjedd en bortføring eller si noe om hvem de savnede er.

Vestvik bekrefter imidlertid at generalsekretær Elisabeth Rasmusson og regionalsjef Hassan Khaire var til stede i en av bilene som ble angrepet, men at begge kom seg bort i sikkerhet.

- Nordmann bortført

Kenyansk politi har tidligere bekreftet overfor Reuters at en pakistaner, en filippiner, en canadier og en nordmann er bortført.

- Vi har et kriseteam i arbeid med å få oversikt over hva som har skjedd, sier Rolf Vestvik på pressekonferansen.

Vestvik kan hverken bekrefte eller avkrefte opplysningene om at en norsk hjelpearbeider er bortført.

- Vi kan bekrefte at det har vært en hendelse med en konvoi i nærheten av flyktningleiren Dadaab i Kenya. Vår generalsekretær er uskadet og i trygghet, sier Vestvik til Aftenposten.no.

En talsmann for Kenyansk politi sier til Aftenposten.no at meldingen om en kidnapping ved en flyktningleir ved grensen til Somalia ble mottatt av Kenyansk politiet klokken 1115 lokal tid.

Talsmannen sier at politiet ikke kan kommentere ytterligere og at videre informasjon vil bli gitt via Flyktningehjelpen.

- Et rutinemessig besøk

Ifølge Vestvik var Flyktninghjelpens generalsekretær på et rutinemessig besøk i området.

— Hun er svært ofte ute på reise der Flyktninghjelpen jobber, og det er ofte i konfliktområder, sier Vestvik.

En talsmann for kenyansk politi, Philip Ndolo, bekreftet overfor nyhetsbyrået AP fredag ettermiddag at fire utenlandske hjelpearbeider og en kenyansk sjåfør er bortført av angriperne, som deretter skal ha kjørt i retning av den somaliske grensen.

Utenriksdepartementet har foreløpig få opplysninger å gi om saken, og kan ikke bekrefte at det skal være en nordmenn blant bortføringen av fire hjelpearbeidere i Kenya.

— Vi kan bekrefte at det har vært en hendelse med en konvoi i det nordlige Kenya. Den norske ambassaden i Nairobi er varslet og er i nær kontakt med Flyktninghjelpen, sier underdirektør i Utenriksdepartementet, Frode Andersen, til Aftenposten.no.

- Sikkerhetssituasjonen forverret

Flyktningleiren Dadaab ligger rett ved grensen til Somalia. Dadaab regnes som verdens største flyktningleir og huser nærmere 500.000 flyktninger. De fleste av flyktningene kommer fra det krigsherjede nabolandet Somalia.

Det har vært en rekke angrep i grenseregionen mellom Kenya og Somalia det siste året.

I oktober i fjor krysset kenyanske styrker grensen til Somalia for å bekjempe militante opprørere fra al-Shabaab, som kenyanerne beskylder for å stå bak en rekke kidnappinger og angrep i Kenya.

— Sikkerhetssituasjonen er blitt forverret etter den kenyanske invasjonen. Vi er svært bekymret for den humanitære situasjonen inne i Somalia, men også i grenseområdene i Kenya og Etiopia, hvor vi ser stadig økende militærkonfrontasjon, sa Hassan Khaire, regionalsjef for Flyktninghjelpen, til Aftenposten.no i januar.

DADAAB: Flyktningleiren ligger i det østlige Kenya, mot grensen til Somalia.
Eduardo De Francisco/REUTERS
I GOD BEHOLD: Generalsekretær Elisabeth Rasmusson i Flyktninghjelpen.
Bjørn Sigurdsøn/Scanpix