Etter at diktatoren Kim Jong-il gikk bort, er hans sønn Kim Jong-un utpekt som øverste leder for det nordkoreanske folket, hæren og landets eneveldige kommunistparti.

— Til tåpelige politikere

Nord-Koreas nasjonale forsvarskommisjon har følgende beskjed til dem som måtte håpe på reformer i den totalitære staten:

— Vi kan herved høytidelig og stolt erklære til tåpelige politikere rundt om i verden, deriblant de sørkoreanske marionettene, at de ikke bør forvente noen forandringer fra oss.

Nord-Korea vil ikke ha noe som helst å gjøre med Sør-Koreas president Lee Myung-bak. Og den beslutningen gjelder for all evighet, heter det i uttalelsen fra forsvarskommisjonen.

Ingen fredsavtale

Den truer med gjengjeldelse etter at myndighetene i sør angivelig nektet sine borgere å besøke Nord-Korea for å sørge sammen med innbyggerne der da Kim Jong-il døde.

At folk i sør fikk lov til å sende luftballonger inn over Nord-Korea med flygeblader som ba Kim Jong-il dra til helvete, midt under diktatorens begravelse, faller heller ikke i god jord hos forsvarskommisjonen.

Formelt sett ligger Nord- og Sør-Korea fortsatt i krig siden de aldri undertegnet noen fredsavtale etter Koreakrigen på 1950-tallet.