— Det er masse gassflasker og greier som eksploderer, og det kommer ting flygende gjennom luften. Så vi holder på å flytte unna vårt personale, sa Torbjörn Krokström ved redningstjenesten Syd, til nyhetsbyrået TT lørdag ettermiddag.

Eksplosjonene gjorde det vanskelig å drive slukningsarbeid, men de rundt 30 brannmannskapene forsøkte å hindre at flammene spredde seg. Ved sekstiden trappet brannvesenet ned innsatsen.

— Vi beholder sperringene hele natten, men brannen er innom de fire veggene, kan man si. Det er mindre branner og ulmebranner, sier Krokström ifølge avisen Sydsvenska Dagbladet.

Politiet sperret av området rundt brannen. 15-20 mennesker ble evakuert og fikk hjelp av kommunen til å få et midlertidig sted å bo. De får ikke komme tilbake før søndag.

Tidligere ble det meldt at en person hadde fått lettere røykskader, men senere skriver avisen Expressen at politiet ikke har fått opplysninger om skadde.

Politiet vet ennå ikke hva som er årsaken til brannen. Selv om det ikke er noe som tyder på at den er påsatt, klassifiserer politiet det som mulig mordbrann på grunn av omfanget.