Prinsen på plass

Vinket til publikum

Gjester kommer til Westminster Abbey før vielsen mellom prins William og Kate Middleton.
  • Lars Martin Gimse
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Tolv minutter på halv tolv ankom en blid prins William og hans bror og forlover prins Harry Westminster Abbey. De ble eskotert til kirken i bil, og vinket til de skuelystne langs ruten.

En stor del av de 1900 gjestene er allerede på plass. Dronning Sonja og kong Harald forlot ambassaderesidensen i Kensington klokken ni, i god tid før vielsen starter kl. 11 lokal tid.De fleste av de 1900 inviterte gjestene er nå på plass i Westminister Abbey. Dronning Sonja og kong Harald forlot ambassaderesidensen i Kensington klokken ni, i god tid før vielsen starter kl. 11 lokal tid.

Kongen har på seg Hærens gallauniform med den engelske hosebåndordenen. I tilegg til krasjanen (ordensstjerne) til Hosebåndsordenen,bærer han krasjanene til St.Olavs orden og Fortjenesteorden, som begge er norske.

— Jeg gleder meg veldig til vielsen, den tror jeg blir fin, sier kong Harald.

Litt før klokken halv ti norsk tid ankom de første gjestene Westminster Abbey. Kirken fylles sakte men sikkert opp.

Kjendisgjester på plass

Kvart over ti kom de kanskje mest kjent bryllupsgjestene, David og Victoria Beckham, til Westminster Abbey.

Kvart på elleve ankom Elton John og hans partner David Furnish.

De meste fornemme gjestene har begynt å komme til kirken.

Les også

[No available link text]

Den britiske statsministeren David Cameron og hans kone Samantha Gwendoline Cameron er blant dem som allerede er på plass i kirken. De kom like over klokken 11.

Brudgommen Prins William vil ankomme kirken sammen med sin bror cirka klokken 11.15. Fem minutter etter skal etter planen medlemmer fra de utenlandske kongehusene, deriblant kong Harald og dronning Sonja, ankomme.

Kate Middletons familie drar fra Goring Hotel, der de har tilbakt natten sammen med bruden, klokken 11.20.

I minuttene før vielsen starter kommer brudgommens far prins Charles og dronning Elizabeth til kirken.

Klokken 12 norsk tid begynner vielsen som skal ende med at prins William og Kate Middleton gir hverandre sitt ja i kirken Westminster Abbey.

Forventer én million i gatene

I følge Sky News vil dronning Elizabeth gi Kate og William de offisielle titlene hertug og hertuginne av Cambridge.

Mange tror likevel Kate til daglig vil bli kalt prinsesse Catherine eller prinsesse Kate.

Les også

[No available link text]

Etter vielsen vil en prosesjon med fem vogner trukket av 18 hester kjøre gjennom London gater til Buckingham Palace der mottakelsen skal finne sted.

Forventningsfulle skuelystne har allerede tatt plass i Londons gater for å kunne sikre seg et glimt av de nygifte når de kommer ut av kirken.

Det er ventet at over én million mennesker vil følge den store begivenheten i Londons gater.

Bodde hver for seg i natt

De siste timene som ugifte har brudeparet brukt hver for seg. Kate har i natt bodd på luksushotellet Goring, et steinkast unna Buckingham Palace, sammen med moren Carole, faren Michael, søsteren Pippa og broren James. Prins William var hjemme i sin leilighet i Clarence House sammen med broren og forloveren prins Harry.

Når det gjelder valg av forlover har prins William og Kate tenkt helt likt. Prinsen har valgt sin bror Harry, mens Kates forlover er hennes søster Pippa.

1900 gjester er invitert til det store bryllupet. Blant dem er både Sir Elton John, ekteparet Beckham, artisten Joss Stone, skuespiller Rowan Atkinson og den australske svømmeren Ian Thorpe. Statsoverhoder fra så godt som hele verden er også invitert. Kong Harald og dronning Sonja er de eneste norske gjestene under bryllupet.

Publisert: