Journalist: Snowden kan bli USAs verste mareritt

USA bør være forsiktige med å gå hardhendt fram mot Edward Snowden, advarer journalisten som publiserte varslerens avsløringer. Hvis ikke, kan det koste USA dyrt, sier han.

Publisert Publisert

I MOSKVA: Edward Snowden og Wikileaks Sarah Harrison (t.v.) holdt på Sjeremetjevo-flyplasseni Moskva fredag. Kvinnen til venstre er ukjent.Snowden søker midlertidig asyl i Russland. Foto: REUTERS

  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

The Guardian-journalisten sier at amerikanerne hver dag bør be på sine knær, om at ingenting skjer Snowden.

— Den amerikanske regjeringen bør sitte på sine knær hver dag og be om at ingenting skjer Snowden. Hvis noe skjer ham, så vil all informasjonen bli offentliggjort, og det kan bli deres verste mareritt, sier Glenn Greenwald i et intervju med argentinske Argentinian daily La Nación.

- Kan skade USA

Greenwald var den første journalisten som publiserte Snowdens avsløringer, og han har tett kontakt med varsleren som nå befinner seg inne på transittområdet på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva.

Les også

- Jeg angrer overhodet ikke noe

Les også

- Snowden vil be om asyl i Russland

Journalisten sier at Snowden sitter på svært mye informasjon.— Snowden har nok informasjon til å forårsake mer skade for den amerikanske regjeringen løpet av bare ett enkelt minutt, enn noen annen person, sier han.

Uten pass

Edward Snowden er etterlyst av amerikanske myndigheter for spionasje. USA har også inndratt Snowdens pass slik at han ikke kan forlate flyplassen i Russland.

Under et møte Snowden holdt på flyplassen i Moskva fredag, opplyste han at han nå har søkt midlertidig opphold i Russland. Ifølge Greenwald vil den tidligere NSA-medarbeideren helst reise til Venezuela, men det er ikke praktisk mulig nå som han er etterlyst av amerikanske myndigheter og uten pass.

Russiske immigrasjonsmyndigheter sa lørdag at de ikke har mottatt noen asylsøknad fra Snowden. Det hvite hus advarte fredag Russland mot å gi Snowden en «propagandaplattform».

Publisert