Ambassadene i Egypt, Libya, Kuwait og Irak er blant dem som stenger, ifølge CNN. En kilde sier til TV-kanalen at trusselen er «troverdig og alvorlig».

USAs utenriksdepartement bekrefter at det er snakk om en trussel knyttet til terrornettverket al-Qaida og tilknyttede grupper. Faren er spesielt stor i Midtøsten og Nord-Afrika, og et angrep kan finne sted når som helst i august, heter det i globalt reiseråd fra utenriksdepartementet.

Ifølge reiserådet er det fare for et terrorangrep mot kollektivtrafikk eller annen infrastruktur som anvendes av turister.

Lederne i Kongressen ble fredag informert om trusselen, opplyser demokratenes Nancy Pelosi.

Både ambassader og konsulater i en rekke muslimske land holder stengt søndag på grunn av truslene. Det er snakk om i alt 14 utenriksstasjoner, ifølge CBS News.

Utenriksstasjonene kan komme til å bli stengt i flere dager.

Den 11. september er det ett år siden det amerikanske konsulatet i libyske Benghazi ble angrepet. USAs ambassadør Chris Stevens og tre andre diplomater ble drept i angrepet, som den al-Qaida-tilknyttede gruppen Ansar al-Sharia angivelig sto bak.

Angrepet utløste politisk strid i USA. Republikanske politikere mente det først ble gitt et feilaktig bilde av angrepet.