Tilstanden var torsdag kritisk for fem av de skadde. Hendelsen fant sted under musikk— og filmfestivalen South by Southwest (SXSW), som finner sted i Austin hvert år.

Føreren av bilen forsøkte å unnslippe politiet da han kjørte inn i folkemengden, ifølge NBC News. Han ble senere pågrepet.

Bilen kjørte rett inn i sperringer som var satt opp i forbindelse med festivalen, og inn i en gruppe med hundrevis av festivaldeltakere. Karpe Diem-rapper Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid var til stede på festivalen sammen med kona Oda Felicia Bardal Sigstad Abdelmaguid. Kona opplyser på Facebook at paret var om lag 1,5 meter unna folkemengden som ble meid ned av bilen, skriver VG.

Musikeren Kim Nordbæk var også til stede på festivalen. Han sto sammen med tre venner like i nærheten da bilen kom dundrende inn på området.

— Jeg sto med noen venner da jeg hørte at det smalt som om en automatpistol går av. Da jeg snur meg, flyr det folk igjennom luften. Det var et makabert syn. Det var som en slagmark hvor det lå folk overalt med alvorlige skader og blødninger, sier Nordbæk til avisen.