Flere hundre mennesker har flyktet siden den siste runden med sammenstøt brøt ut på grensen mellom India og Pakistan. Spenningen mellom de to atommaktene har økt siden en indisk grensevakt og fire paramilitære pakistanske soldater skal ha blitt drept sist onsdag under en skuddveksling.

Siden har skytingen fortsatt, og lørdag tiltok den i styrke. Det gjorde at flere hundre mennesker som bor i grenseområdene Samba og Hiranagar måtte «evakuere», ifølge Rajesh Kumar, en høytstående polititjenestemann i det indiskkontrollerte Kashmir.

En indisk kvinne ble drept og ytterligere ti ble såret, ifølge Kumar. En annen kilde oppgir at to indiske soldater ble drept da pakistanske grensevakter skjøt med rakettdrevne granater i Tanghdar, rundt 140 kilometer nordvest for Srinagar.

Pakistanske militærkilder sier deres styrker svarte «på passende vis» på indisk ild. En 13 år gammel jente ble drept i skuddvekslingen, mens en 8-åring ble såret, ifølge en uttalelse fra Pakistans hær.

Nabolandene inngikk en våpenhvileavtale i Kashmir for ti år siden, men det har vært en rekke sammenstøt ved grensen de siste par årene.