Clinton avlyser California-tur på grunn av helsen

Presidentkandidat Hillary Clinton avlyser en planlagt reise til California denne uken av hensyn til helsen, opplyser valgkampapparatet hennes.

Publisert Publisert

SYK: Av hensyn til helsen, velger Hillary Clinton å avlyse reiser på ukens to første dager. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix Foto: BRIAN SNYDER / X90051

– Clinton reiser ikke til California mandag eller tirsdag, opplyser talsmann Nick Merrill timer etter at den 68 år gamle presidentkandidaten brått forlot en minneseremoni i New York søndag. Hun ble overopphetet og dehydrert under seremonien som ble holdt på 15-årsdagen for terrorangrepene i New York. Hun dro hjem til datterens leilighet for å hente seg inn.

Legen hennes opplyste senere at den demokratiske presidentkandidaten behandles for lungebetennelse, som ble oppdaget i forbindelse med en helsesjekk fredag. Før det hadde Clinton vært plaget av allergirelatert hoste.

– Hun fikk antibiotika og ble rådet til å hvile, skriver Lisa R. Bardack i en uttalelse. Hun legger til at Clinton kom seg etter å ha fått gjenopprettet væskebalansen.

Dermed blir det en pause etter seks uker med et svært hektisk program, blant annet for å skaffe penger til valgkampen. Om to uker møter hun sin republikanske motkandidat Donald Trump til sin første debatt i valgkampen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Weronika (19) ble kvalm og svimmel hvis hun skulle snakke foran klassen. Slik ble hun kvitt frykten.

Tre råd for å bli kvitt sceneskrekken.

Sakene flest leser nå

  1. Gutten fortalte at han ikke hadde venner. I hallen møtte han dommeren.

  2. Nye koronatester: De er lynraske, billige, enkle og effektive

  3. – Samtalene pågår fortsatt

  4. Storbritannia: – Viruset er ute av kontroll

  5. Derfor lyste mange bygg i Bergen rødt

  6. Fra benken til Milan på to år: Slik reagerer gamle­treneren på komet­karrieren

  1. Hillary Clinton
  2. USA-valg 2016