Flertall for boikott av Israel

Et flertall av de som har gjort seg opp en mening om spørsmålet, mener at varer fra Israel bør boikottes.

Israels bording av hjelpekonvoien mot Gaza der ni ble drept har utløst en storm av protestreaksjoner verden rundt. Et flertall av de spurte i en norsk meningsmåling er tilhenger av boikott av varer fra Israel. Foto: REUTERS/Luke MacGregor/SCANPIX

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Det fremgår av en undersøkelse InFact utførte for VG tirsdag kveld gjennom over 1.000 automatiske telefonintervjuer.

43 prosent mener at Israel har ansvaret for at folk ble drept under bordingen av Mavi Marmara som var på vei til Gaza med hjelpeutstyr og aksjonister. 26 prosent mener at både aktivistene og Israel må dele ansvar.

40 prosent mener at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) har reagert for mildt når han uttalte at Israels angrep er fullstendig uakseptabelt. 36 prosent synes reaksjonen var passe sterk, mens 9 prosent sier det var for sterk reaksjon.

På spørsmål om boikott av varer fra Israel, sier 36 prosent at de er tilhengere av det. 10 prosent er allerede i personlig boikott, mens 30 prosent er motstander av boikott.

Leder av Israels venner på Stortinget, Hans Olav Syversen (KrF) sier til VG at det er naturlig at sterke TV-bilder har påvirket folk.

— Sånn bildet er synes jeg det er vanskelig å forsvare en så sterk reaksjon. Man kan forstå behovet for å gripe inn hvis skipet ikke bare inneholdt humanitær hjelp, men styrkebruken er for drastisk, sier han.

Støtter du en boikott? Si din mening her.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. - Aksjonistene ønsket kamp

  2. Gaza-nordmennene lettet over kontakt med omverdenen

BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN