Minst 48 mennesker mistet livet og over 155 ble skadd, mens 23 mennesker fortsatt er savnet etter det kraftig jordskjelvet onsdag.

— Det er en tragedie, sa landets president Otto Pérez Molina da han besøkte det hardest rammede området.

— Det er trist å møte familier som venter på slektningene sine som fortsatt er begravet, sa Pérez etter sin lynvisitt i området.

Røde Kors jobber med å få oversikt over hva de rammede trenger.

— Foreløpig forberedes det hjelp til 7.500 mennesker i de hardest rammede områdene hvor 400 hus er ødelagt som følge av jordskjelvet, sier generalsekretær i Røde Kors, Åsne Havnelid.

Jordras

Skjelvet ødela boliger i seks landsbyer i San Marcos-regionen, rundt 250 kilometer vest for hovedstaden Guatemala by, nær grensa til Mexico.

Jordskjelvet utløste ras som har sperret flere veier i San Marcos-området, noe som gjør redningsarbeidet vanskelig.

I landsbyen San Cristóbal Cucho døde en hel familie på ti mennesker da hjemmet deres ble begravd i et stein- og jordras. Bare den 17 år gamle sønnen i familien overlevde.

Rundt 73.000 hjem er strømløse etter jordskjelvet, som også kunne merkes i Mexico by og i El Salvadors hovedstad San Salvador.

Kraftig

Ifølge The Pacific Tsunami Warning Center forårsaket jordskjelvet en liten tsunami utenfor kysten av Guatemala, men det er ikke meldt om skader som følge av denne.

Onsdagens jordskjelv er det kraftigste som har rammet Guatemala siden 1976, da over 20.000 mennesker omkom i et skjelv som ble målt til 7,5.

Skjelvet ble målt til 7,4 av Mexicos seismologiske tjeneste, og det hadde sitt senter utenfor Guatemalas stillehavskyst, om lag 45 kilometer sørvest for Champerico.