En israelsk kvinne på 25 år er knivdrept av en palestiner utenfor en bosetting på Vestbredden. Det skjedde kort tid etter at en annen palestiner knivstakk en soldat i Tel Aviv.

Det siste angrepet skjedde utenfor bosettingen Alon Shvut sør på Vestbredden. Gjerningsmannen kom kjørende i en bil. Ved en bussholdeplass hoppet han ut og gikk til angrep på tre personer. Kvinnen døde, mens to menn ble brakt til sykehus med stikkskader. Angriperen ble skutt av en privat vakt ved bosettingen og døde senere på sykehuset, opplyser sykehuskilder i Jerusalem.

Soldat angrepet

Bare timer tidligere ble en soldat angrepet med kniv og kritisk skadd utenfor en jernbanestasjon i Tel Aviv. Gjerningsmannen var en 18 år gammel palestiner fra Nablus på Vestbredden, melder det palestinske nyhetsbyrået Ma'an.

Den unge mannen forsøkte å flykte fra stedet, men han ble stanset idet han løp inn i en bygning like ved.

Harde reaksjoner

Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt ordre om harde reaksjoner på volden. Blant annet skal husene til de palestinske gjerningsmennene ødelegges.

Den siste tiden har det vært sterke spenninger mellom israelsk politi og den palestinske befolkningen både i Øst-Jerusalem og på Vestbredden.

Ved to anledninger har palestinske sjåfører kjørt rett inn i tilfeldige fotgjengere. Fire personer er drept i disse angrepene. Gjerningsmennene ble skutt og drept av politiet