I boken tegner hun et bilde av seg selv som en naiv ung kvinne som ble lurt i stry av et utenlandsk rettssystem. Hun forteller også om et liv fullt av dop og sex da hun reiste for å studere et år i Italia.

Knox, som nå er 25 år gammel, tilbrakte fire år i fengsel etter at hun ble dømt for drapet på medstudenten Meredith Kercher mens de studerte i Perugia. Hun ble frikjent i 2011 etter at hun anket, og reiste rett hjem til Seattle. Men italiensk Høyesterett besluttet i forrige måned at saken skal føres på nytt

I boken insisterer Knox på at hun er uskyldig, og hun beklager at hun aldri prøvde å ta kontakt med familien til Kercher i Storbritannia.

Hun sier hun tenker på å returnere til Italia når saken begynner, fordi hun slik kan vise at hun tar saken på alvor.

I boken beskriver hun også partylivet hun førte i Italia før Kercher, som hun delte rom med, ble drept og hun selv endte i fengsel og en rettssal.

Hun skriver at hun, Meredith og andre utenlandske og italienske venner røykte mye marihuana og levde et aktivt sexliv med mange partnere, noe hun trodde gjorde henne mer voksen.

Hun forteller at hun tilbrakte natten da drapet skjedde, i leiligheten til sin nye kjæreste, Raffaele Sollecito, som også ble dømt for drapet.

Neste morgen var det hun som fant Meredith drept. Hun sier hun prøvde å hjelpe politiet med etterforskningen, og at hun for sent skjønte at hun selv var mistenkt.

Siden hun var ung og uskyldig og snakket lite italiensk, skriver hun at hun ble forledet til å komme med en falsk tilståelse, der hennes sjef også ble nevnt.

Etter at hun ble dømt og satt til å sone straffen på 26 år, tenkte hun mange ganger på å begå selvmord.