Sålangt har redningsarbeidere bekreftet at minst tre personer har mistet livet ijordskjelvet. I tillegg er minst 50 skadd, de fleste av dem lettere, og fleremennesker er innesperret i sammenraste bygninger.

Enmann som er bekreftet omkommet, befant seg i et verksted som raste sammen nærbyen Ferrara, opplyser redningsarbeidere til nyhetsbyrået AFP. De to andremistet livet da en keramikkfabrikk kollapset i Sant'Agostino. Alle de treomkomne var arbeidere som jobbet nattevakt.

Ropte om hjelp

Deter kommet meldinger om et tak som har rast sammen i Sermide, en liten by mellomBologna og Verona. Folk på stedet har hørt en kvinne rope om hjelp inne fra denødelagte bygningen.

Ogsåi området ved byen Bondeno skal folk ha blitt innesperret. En kilde ibrannvesenet forteller om folk som har fått sammenraste konstruksjoner overseg.

Deførste TV-bildene som er tatt etter soloppgang, viser svært alvorligeødeleggelser på historiske bygninger — blant annet har en del av en gammelfestning rast sammen og flere kirketårn har delvis kollapset. I Sant'Agostinoskal en kirkeklokke ha løsnet fra tårnet.

Helsepersonellved flere sykehus valgte å evakuere pasienter i tilfelle også disse bygningeneskulle rase sammen.

Etterskjelv

Skjelvet,som varte i rundt 20 sekunder, hadde en styrke på 5,9 og ble utløst forholdsvisnær jordoverflaten, ifølge US Geological Survey. Senere oppsto det flereetterskjelv. Episenteret lå 35 kilometer nordvest for Bologna.

Tidligerepå natten rystet et jordskjelv på 4,1 Lombardia-regionen rundt Milano, ifølgeAFP. Modena, Mantova, Ferrara og Rovigo er byene som ble hardest rammet, og defleste av de 50 skadde befant seg i området rundt Modena.

IBologna, som er kjent for å huse Europas eldste universitet, vekket rystelsenefolk rett etter klokken 4. Bilalarmer ble utløst, og folk gikk ut på balkongenesine eller flyktet ut i gatene for å se hva som hadde skjedd. Alarmsentralenble nedringt.

Forrigegang et stort jordskjelv rammet Italia, var i 2009, da nesten 300 menneskeromkom i byen L'Aquila i den sentrale delen av landet. (©NTB)