Politiet kunngjorde fredag at de ikke ga tillatelse til marsjen som følge av at det er ropt antisemittiske slagord og kommet til kamper med politiet etter protestmarsjer den siste uka. To demonstrasjoner som ble forbudt, gikk sin gang likevel.

Innenriksminister Bernard Cazeneuve oppfordret arrangørene til å avlyse demonstrasjonen i stedet for å risikere nye voldsomheter.

Advokaten til arrangørene sa de hadde anket avgjørelsen, men retten avviste anken, noe som betyr at det ikke foreligger tillatelse til lørdagens planlagte marsj.

— Regjeringen forsøker å forby noe som er en grunnleggende rettighet, sier Omar Alsoumi fra organisasjonen Palestinsk ungdom.

Minst 14.500 mennesker deltok onsdag i en fullstendig fredelig demonstrasjon mot den brutale offensiven på Gazastripen.

Men få dager før brøt grupper ut av en annen demonstrasjon og brente flere jødiske forretninger ned til grunnen, forsøkte å angripe synagoger og kom i klammeri med politiet. Fire personer ble allerede tirsdag dømt til fengsel for antisemittisme.

Krigen mellom Israel og Hamas har vakt enormt engasjement i Frankrike, som både har Europas største muslimske befolkning og Europas største jødiske befolkning. (NTB)