Den tyske storavisen har sine opplysninger fra diplomater i Washington og Brussel.

Blant de 13 navnene på listen er forsvarsminister Sergej Sjoigu, visestatsminister Dmitrij Rogozin, stabsssjef Sergej Ivanov, etterretningssjef Alekandr Bortnikov og det nasjonale sikkerhetsrådets sjef Nikolaj Patrusjev.

Alle disse risikerer innreiseforbud til Europa hvis sanksjonene blir vedtatt i kjølvannet av søndagens folkeavstemning på den nå russisk-kontrollerte Krim-halvøyen i Ukraina.

Det gjør også Putin-rådgiverne Sergej Glaziev, Vladislav Surkov og Aleksej Pusjkov. Også Gazprom-sjef Aleksej Miller, oljegiganten Rosnefts leder Igor Setsjin og mediesjefen Dmitrij Kiseljov kan få innreiseforbud. Det samme gjelder Svartehavsflåtens sjef Aleksandr Vitko og den høyrenasjonalistiske partilederen Vladimir Zjirinovskij.

For å droppe sanksjonene krever Vesten at Russland trekker seg tilbake fra Krim og går i dialog med Ukraina for å løse krisen. Saken avgjøres på EU-toppmøtet mandag.

Samtidig sier EU-diplomater at Unionen bruker en liste med 120-130 navn som grunnlag for sitt arbeid med innreiseforbud og sperring av kontoer.