Unntakstilstanden skal i første omgang vare i 90 dager, ifølge en uttalelse fra presidenten onsdag kveld lokal tid.

— Regjeringen og folket i Liberia er avhengig av ekstraordinære tiltak for å sikre vår stats overlevelse og beskyttelse av innbyggernes liv, heter det i uttalelsen.

Tidligere har nabolandet Sierra Leone innført unntakstilstand som et ledd i kampen mot ebolaepidemien som herjer i store områder i Vest-Afrika.

Obama: Ikke testet

USAs president Barack Obama mener det er for tidlig å sende ny ebolamedisin til Afrika, ettersom det foreløpig ikke foreligger nok informasjon om virkningene av denne og andre eksperimentelle behandlinger.

Han vil ikke tillate omfattende bruk av nye ebolamedisiner som ikke er testet skikkelig på mennesker.

— De rammede landene er de første til å innrømme at det offentlige helsevesenet har blitt overveldet, og ikke har klart å identifisere og isolere tilfeller raskt nok, sa Obama torsdag.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har kalt en gruppe eksperter sammen til møte neste uke for å vurdere om flere smittede bør få ulike typer eksperimentelle behandlinger. Årsaken er at to smittede amerikanere ble bedre etter å ha blitt behandlet med en ny medisin som tidligere ikke er testet på mennesker.

Herjer i tre land

Så langt har 932 mennesker dødd som følge av ebolaepidemien i Vest-Afrika. Bare i helgen tok viruset 45 liv. Samme helg økte antall antatte smittetilfeller med 108 til 1.711, ifølge WHO.

Ebola fører til høy feber, svekket nyre- og leverfunksjon og i noen tilfeller indre og ytre blødninger. Det finnes ingen medisiner mot sykdommen som beviselig har god effekt.

Virusutbruddet startet i Guinea i februar, og har så langt spredt seg til Liberia, Sierra Leone og Nigeria.

EBOLA-PANIKK: Liberia er hardt rammet.
REUTERS