Etterforskerne tilbrakte mandag flere timer i hjemmet til foreldrene til Katherine Russell i delstaten Rhode Island, der de lette etter bevis for at Tsarnajev og hans lillebror Dzjokhar sto bak de to bombene som gikk av ved målstreken til Boston maraton.

FBI gransker også aktivitetene til den unge enken i dagene før terrorangrepet 15. april, skriver The New York Times.

Wall Street Journal melder at det er funnet kvinnelig DNA på minst én av bombene som ble brukt i angrepet.

FBI vil ikke kommentere opplysningen, men andre eksperter sier det kan være utallige grunner til at DNA fra andre enn de mistenkte er funnet på bomberestene. Det kan være materiale fra ekspeditøren som solgte ting som er brukt i bomben, eller det kan være et løsrevet hår.

Vil være til hjelp

24 år gamle Russell sier gjennom sin advokat at hun vil gjøre alt hun kan for å hjelpe FBI i etterforskningen. FBI-agenter er sett flere ganger ved huset hennes og hos advokaten hennes siden hun kom hjem til foreldrene etter at mannen var drept.

Russell og Tamerlan Tsarnajev bodde sammen med sin lille datter i Cambridge ved Boston. Politiet sier de har funnet materiale til bomber i leiligheten.

Advokaten til Russel sier at hun ikke visste mye om mannens aktiviteter, siden hun jobbet mesteparten av tiden på et pleiehjem i nærheten av Boston.

FBI har også hevet blikket utover Boston i jakten på eventuelle medsammensvorne til de to bombebrødrene. Ifølge The New York Times mener etterforskerne at Tsarnajev-brødrene ikke var knyttet til et større terrornettverk, men samtidig er de kritiske til at brødrene opererte helt på egen hånd, uten hjelp fra andre.

Dødsårsak

Rettsmedisinerne har nå funnet ut den nøyaktige dødsårsaken til Tamerlan, men resultatet kan ikke offentliggjøres før liket er hentet og en dødsattest utskrevet.

Det er fortsatt uklart om Tamerlan ble drept i et kuleregn fra politiet eller om han ble overkjørt av sin yngre bror da denne rømte med bilen de hadde stjålet.

Da politijakten var over, kom Tamerlan ut av bilen og begynte å skyte mot politiet, som skjøt tilbake. Han ble truffet av flere skudd før broren kjørte over ham i kampen for å komme seg unna. Tamerlan ble erklært død på sykehuset.

Dzjokhar ble pågrepet nesten et døgn etter flukten og ligger nå hardt skadd på fengselssykehuset utenfor Boston.

Brødrenes foreldre, som bor i Russland, sa søndag at de har avlyst planer om å reise til USA for å hente eldstesønnens lik og besøke yngstesønnen. (©NTB)