Det bekreftet direktør for politiklagemyndigheten i Danmark, Kirsten Dyrman, under en pressekonferanse mandag formiddag.

Skuddvekslingen skjedde klokka 21.10 søndag kveld da tre narkotikasmuglere ankom havnen i Ålbæk i en speedbåt fra Norge, ifølge TV 2. Dansk TV 2 skriver at alle de tre smuglerne var nordmenn.

Politiet sto klar til å ta imot mennene, og da de tre oppdaget dette, forsøkte de å flykte. To politimenn tok opp jakten på dem til sjøs, og da de tok igjen smuglerbåten, ble en av politibetjentene skutt og såret.

Politimannen ble truffet av tre skudd. Han er alvorlig såret, men skal være utenfor livsfare.

Også en av smuglerne ble såret i skytedramaet. Han er nå pågrepet sammen med den tredje smugleren.

Fra PET

Politiet har beslaglagt 250 kilo hasj, ifølge dansk TV 2.

Politimannen som ble såret, er ifølge nyhetsbyrået Ritzau med i PETs aksjonsstyrke AKS. PET bekrefter dette og opplyser at politimannen ble truffet av tre skudd. Betjenten oppgis å være alvorlig såret, men utenfor livsfare.

Skytingen skjedde i Ålbæk Havn, midt mellom Frederikshavn og Skagen.

Trakk våpen

— Nordmannen trekker et våpen og skyter mot politiet som skyter tilbake. Nordmannen blir truffet fire ganger, blant annet i hodet og brystet. Det får det tragiske utfallet at han mister livet, sa Kirsten Dyrmand i dansk politi på pressekonferansen, ifølge VG.

VG skriver at aksjonen var et resultat av et samarbeid mellom norsk og dansk politi.

Politiet ventet

Dansk TV 2 skriver at skuddvekslingen oppsto da en hurtiggående fritidsbåt fra Norge, en såkalt rib med 250 hestekrefter, var på vei inn i den lille havnen mellom Skagen og Frederikshavn.

Der sto det lokale politiet på Nord-Jylland og den spesialtrente innsatsstyrken og ventet på den.

De tre mennene i båten oppdaget politiet og forsøkte å flykte. To politibetjenter fra innsatsstyrken fulgte etter i en annen båt.

Da de la seg opp på siden av den norske båten og skulle pågripe de tre mennene, skal det ha blitt løsnet skudd mot politiet.