Førstkommende fredag er finansproduktet forpliktet til å utbetale en sum tilsvarende 3 milliarder kroner. Men det er ikke ventet at firmaet som står bak produktet, China Credit Trust, vil klare å skaffe nok penger.

Dermed kan mange kinesere miste sparepengene. I tillegg har det varslede misligholdet vakt bekymring for de økonomiske ringvirkningene som kan oppstå.

Hvis hendelsen får andre finansaktører til å skygge unna Kinas såkalte skyggebanksystem, kan resultatet bli mindre tilgang på kreditt og svekket økonomisk vekst, ifølge Andrew Tilton fra Goldman Sachs.

Analytikere tror kinesiske myndigheter kan velge å la være å redde det skakkjørte finansproduktet for å sende et signal om at skyggebanksystemet er risikofylt.

China Credit Trust solgte produktet via filialer av Kinas største bank ICBC. Men heller ikke storbanken er innstilt på å komme investorene til unnsetning — noe som har skapt misnøye blant dem som har investert penger i produktet.

— ICBC og China Credit Trust gravde et hull i bakken, dekket det med en stråmatte og ba oss hoppe oppi, hevder investoren Gao Yiyang.