Spike Lee boikotter Oscar

Den kritikerroste filmskaperen Spike Lee og skuespilleren Jada Pinkett Smith boikotter Oscar-utdelingen neste måned fordi ingen svarte skuespiller er nominert.

Publisert Publisert

tacfa5de.jpg

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Da listen over nominerte skuespillere ble presentert torsdag, var det andre år på rad at den var uten en eneste svart skuespiller. Dermed gjenoppsto raskt Twitter-emneknaggen #OscarsSoWhite, som også ble populær i 2015.

Les også

Her er Oscar-nominasjonene

Mandag kunngjorde Spike Lee, som står bak filmer som «Do the Right Thing» og «Inside Man», at han boikotter hele utdelingen.

«Hvordan er det mulig for andre gang på rad at alle 20 konkurrerende i skuespiller-kategorien er hvite? Og la oss ikke gå inn i de andre kategoriene», skriver Lee under emneknaggen.

Les også

Prisdryss til «The Martian»

Han får støtte av skuespiller Jada Pinkett Smith, som også bekjentgjorde at hun vil boikotte utdelingen i et innlegg på Facebook mandag. Pinkett Smith har blant annet spilt i to Matrix-filmer og er gift med Will Smith.

President i Oscar-akademiet, Cheryl Boone Isacs — for øvrig den første svarte i dette embetet og tredje kvinne - sier at de har gjort endringer de siste årene for å øke mangfoldet, men at «endringene ikke har kommet så fort som vi skulle ønsket». (NTB)

Publisert