Det vil komme en felles erklæring fra Irans utenriksminister Javad Zarif og EUs utenrikssjef Federica Mogherini om Irans atomprogram og forhandlingene. Det er varslet at uttalelse vil komme rundt klokken 19 norsk tid, ifølge amerikanske kilder.

Kilder opplyser til nyhetsbyrået Reuters at et plenumsmøte er i gang for øyeblikket der alle representantene i forhandlingen er til stede. Om det er nådd enighet eller ikke, vil kilden ikke si noe om.

EUs utenrikssjef Mogherini har rolle som koordinator for møtene.

— Soloppgang

Presseinnkallingen kommer etter at forhandlingen er inne i sitt andre døgn på overtid mellom Iran og de fem faste medlemmene i sikkerhetsrådet, samt Tyskland (5+1-gruppen).

Tidligere torsdag opplyste lederen for Irans atomenergibyrå at det hadde vært stor fremgang under nattens forhandlinger i Sveits.

— Soloppgangen nærmer seg, sa Ali Akbar Salehi til journalister i Lausanne under en kort pause i forhandlingene på formiddagen.

Intens sluttspurt

Forhandlingene i Sveits har pågått i åtte dager. Iran og de seks stormaktene er inne i en intens sluttspurt for å dra i havn en politisk avtale som skal danne grunnlaget for en endelig avtale om landets atomprogram og gjøre slutt på en tolv år lang strid.

Forhandlingenes mål er å dempe frykten for at Iran kan være i stand til å utvikle atomvåpen gjennom sitt kjernefysiske program. Teheran har hele tiden hevdet at virksomheten utelukkende har fredelige formål.