- Norge er et av verdens mest spennende reisemål

Dette skriver Lonely Planet i sin nye bok. Boken tar for seg 1000 ultimate reisemål.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

I sin nye bok «1000 Ultimate Adventures», som lanseres tirsdag, presenterer Lonely Planet 100 topp-ti lister over eventyrlige aktivitetsreiser og destinasjoner som er perfekte for de som søker spennende reiseopplevelser.

Ifølge boken seiler Norge opp som en av de mest spennende nasjonene for aktive feriereiser.

Kvalitetsstempel

I Lonely Planet begrunnelse står det følgende:

«Med unike skiforhold, kajakkmuligheter og ekstremsportfestivaler kåres Norge som en av de beste destinasjonene for aktive turister og adrenalinjunkies.»

Ekstremsportveko på Voss arrangeres hver sommer.

— Dette er fantastiske nyheter. At en anerkjent reiselivsgigant som Lonely Planet trekker frem Norge på sin topp ti liste av «best adventure» destinasjoner i verden er et kvalitetsstempel og bekrefter at Norge som reisemål leverer produkter helt i verdenstoppen, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin.

Har du tips om lignende saker? Send oss en epost!

På riktig vei

Lonely Planet er lest av reisende verden over, samtidig som «adventure travel» stadig blir mer populært.

— Det er klart at en slik kåring vil fungere positivt i forhold til å sette Norge på kartet, og tiltrekke nye turister på jakt etter spennende naturopplevelser. Norge har storslått natur og tilbyr flotte opplevelser, en slik kåring er svært positivt i forhold til å profilere Norge som reisemål og bygge vårt internasjonale omdømme som turistnasjon, sier han.

— Vi har jobbet i flere år med å markedsføre Norge som et land hvor man kan ta del i unike opplevelser i en fantastisk natur, denne kåringen viser at vi på mange måter har lykkes med det, sier Tuftin.

Trollstigen roses for sine dramatiske krappe svinger og spektakulære natur.

Flere destinasjoner representert

Listen, som er satt sammen at av Lonely Planet team av reiseeksperter, inkluderer beskrivelser og fotografier av verdens mest vågale, spennende og fantastiske reiseopplevelser.

Blant opplevelsesdestinasjonene som er nevnt i Norge, finner vi blant annet Ekstremsportveko på Voss og Trollstigen med sine dramatiske krappe svinger, himmelfallende utsikt, høye fjell, dype fjorder og frodige daler. Andre destinasjoner som nevnes er Lofoten, Telemark, Tysfjord, Skitur over Spitsbergen, Midnattssol og Nordlys i Tromsø.

Boken dekker en rekke naturopplevelser, inkludert sportslige bragder, vannbårne spenning, klatring utfordringer og naturopplevelser.

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. Væpnet politi holder vakt ved utestedet i Bergen sentrum

  2. Søndag skal det brake løs. Spørsmålet er hvor.

  3. – Eg sto opp og røska pride­flagga våre ut av skåpet

  4. Fanakorps tok NM-gull

  5. Krasjet i kryss i Fana

  6. Rømte fra skytteren – her er han tilbake på byen